Rubrik

Klicka här för att redigera underrubrik

Vi väljer kvalitet före kvantitet.

Vårt lilla stall med blott sex boxar gör att vi blir som en enda familj, vi och våra hästar. Vi hinner lägga precis all den tid vi önskar på våra djur, vilket skapar harmoni hos både oss och dem.

Jenny, som är diplomerad Equiopat vid UPH (Utbildningscentrum för Professionell Hästvård) ser till att hästarna håller sig mjuka och fina i sina kroppar, och därmed har vi ett litet försprång då vi kan såväl förebygga skador samt bibehålla en frisk muskulatur.


Träningen är tuff, men med fingertoppskänsla för vad individen klarar av. Dag 1 består av hård träning. Lång uppvärmning följd av intervallpass, galoppjobb eller rundbana. Sedan nedvarvning. Dag 2 är en vilodag. Dag 3 rider vi gärna på våra hästar, vilket har ett flertal fördelar. Dels helt enkelt för sysselsättningens skull; hästar mår bra av att ha något att göra. De får komma ut och röra på sig, utan att behöva slita på sina leder, och får arbeta med nya muskler som inte används annars, och därmed bygga upp sin kropp och hållning. Dessutom har vi märkt att de helt enkelt blir finare att köra av detta; hästarna tar bettet på ett trevligare sätt och springer rakare och blir spänstigare. För dagarna då försteryttare Jenny inte är hemma, eller ridning ej lämpar sig av andra orsaker, använder vi oss av longering, eller långa promenader med våra kamrater.


Våra unghästar körs noggrant in, och joggar/longeras 5-6 dagar i veckan under de första månaderna, för att med invävda fartlekar och lättare snabbjobb (där vi ju har en rundbana till förfogande, så de små lär sig kurvteknik m.m.) jobba upp styrka, snabbhet och manöverbarhet till den förhoppningsvis tidiga karriärsstarten.


Kvalitet genomsyrar hela vårt tänk med hästarna. Vi ger dem den bästa mat som går att köpa. Vi tränar tufft, och klappar mjukt. Vi vill helt enkelt ge dem största möjliga chans att visa sin fulla potential.