Rubrik

Klicka här för att redigera underrubrik

Blogg

Ett utagerat sabotage

Publicerat den

Många har åsikter om mycket, även i vår sport. Det skriks om det mesta, med den gemensamma nämnaren att allt verkar ha en avgörande betydelse för travsportens fortlevnad. Oavsett om det är eventuella förbud för jänkarvagn i voltstart (f.ö. löjligt), ST:s eller ATG:s ledning, fördelning av prispengar, eller något annat. 

En punkt som jag tycker känns allvarligare än de flesta läste jag om i travronden i morse. Nämligen dopinghistorien angående Willes Ametist, med tränare Tobias Modig. Jag har inte ägnat detta något större intresse/tankeverksamhet innan, men konstaterade att Modig frikänns, till och med från det annars strikta tränaransvaret. Detta på grund av att man kunna bevisa att han utsatts för sabotage, och av vem. Slutet gott då, tänker man. Rätt bov bakom lås och bom. 

Men: "Det blir inget följdagerande mot den person som utpekats som sabotör. -Nej. Vi betraktar det här som utagerat nu, säger Göran Wahlman."

Va?! Detta, om något, är väl ett ypperligt tillfälle att statuera exempel? Får man alltså bete sig hur som helst? Utan konsekvens? 

Ryktet säger att vederbörande till och med har tävlingslicens. Stämmer detta är det oerhört beklämmande. Och vi har, på riktigt, stora problem inom Svensk Travsport.


/Kim

Kategorier: Ingen

Skriv en kommentar

Hoppsan!

Oops, you forgot something.

Hoppsan!

Orden du skrev in matchar inte texten ovan. Var god försök igen.

0 kommentarer