Rubrik

Klicka här för att redigera underrubrik

Blogg

Anna och Anna

Publicerat den

Optimism är fräscht. Särskilt när det finns fog för det. Så var fallet med Anna, som hemförde det sista V75-loppet 2015.


Anna över målgång


Som jag hoppades tog hon sig enkelt till ledning, men svarade ändå för en stark prestation då hon dels behövde rassla på litegrann första 500 för att övertyga våra konkurrenter om att vi skulle få sitta kvar där, samt fick en punktering i sista sväng. Ändå stack hon undan på relativt pigga ben. Väldigt kul för mig, men jag misstänker att känslan var ännu häftigare för tränare Anna Lindhe-Karlsson med make Hasse, vilka även äger och har fött upp (och döpt...) fina Anna! 


Hasse, Anna, Anna och undertecknad. Känns som att champagnekorken flög all världens väg på nyår!


Emellanåt, när man får prova en häst känner man att det finns något mer under ytan än vad som visas för dagen. Så var fallet med Anna. När jag körde henne på Vaggeryd i september förra året (och var sexa på 19-tid) sa jag att det här kändes som en häst med utveckling i sig, och att jag trodde vi skulle komma att få riktigt kul med henne. Hon var då lite vinglig och försiktig, men har för varje lopp utvecklats till en fullfjädrad tävlingshäst! Eller vad kallar man annars en V75-vinnare? 

Det känns härligt att haft rätt i det här fallet. Dock ännu härligare att kretsen runt Anna varit mig lojal, och använt mig som kusk i den mån jag kunnat köra. All heder. Tack! 

Nästa uppgift för Anna är nu på lördag, i klass 1, där spår 1 bakom bilen smakar fågel. Vågar man hoppas på en upprepning..? En sak är fortfarande säker: när man skrittar ut med henne känner man sig alltid som en vinnare!


Apropå punkteringssituationen i sista sväng, förresten. En olycklig manöver för både mig (som fick punka) och bakomvarande ekipage som fick galopp. Detta berodde helt enkelt på att hästen trampade upp i min vagn, och alltså framför allt i hjulet. Då jag inte ville ha en häst i knät duckade jag undan, och höjde armen för att hindra detta. 

Skallertidningen Aftonbladet tyckte emellertid att det såg ut som om jag "knockade hästen till galopp". Detta trots tydliga bilder på incidenten, samt klargörande av TV:s experter. Undertecknad blev ej tillfrågad, eller uppringd. Men det kanske var lika bra. För som Stenmark sa; "det går ju inte att förklara för någon som inte begriper." 

Vad mig anbelangar behöver de inte ringa i fortsättningen heller, i andra ärenden. Att peka ut någon på felaktiga grunder på detta sätt, för att få fler "klick" på sin sida, är vidrigt. Tyvärr harmonierar det med vad denna publikation i övrigt står för. 


Nästa blogg handlar om när jag var bäst i världen!

Var hård mot de hårda /Kim

Kategorier: Ingen

Skriv en kommentar

Hoppsan!

Oops, you forgot something.

Hoppsan!

Orden du skrev in matchar inte texten ovan. Var god försök igen.

0 kommentarer